Hozzávaló:
Tojás
cukor
liszt
sütőpor
+amit bele szeretnénk tenni (dió, mogyoró, gyümölcs/aszalék, stb.)
Ahány tojás annyi kanál liszt és cukor.
Ha 12 tojásos piskóta:
9 tojás + 3 evőkanál víz. A 9 tojás sárgáját 12 kanál cukorral + 3 evőkanál víz habosra keverjük, +12 kanál liszt megint habosra keverjük, 1/2 csomag sütőpor és a habosra kevert tojás fehérjével megint össze keverjük.
Most jön minden finomság: dió csokoládé darabosan és gyümölcsfélék és aszalékok, ezeket is bele rakjuk a tésztába össze keverjük
Kivajazott (zsírozott) kilisztezett formába öntjük és 170°-on 30 percig sütjük.
Elkészítés Doku no Ame módra:
8 tojás sárgája és fehérje két külön tálba ütjük
A 8 tojás sárgájához 8 evőkanál cukrot teszünk és habosra keverjük
A tojás fehérjét habosra keverjük és a sárgájához még hozzá adunk 8 evőkanál lisztet (púposat) és a fél csomag sütőport.
A felvert tojás fehérjét hozzá adva a sárgájához-liszthez-cukorhoz habosra keverjük.
Ha rendesen mindenhonnan össze szedtük a lisztet a cukrot akkor hozzá adjuk a bele minden szemetet
(Alma, kivi, mogyoró, dió, mazsola, csokoládé darabok, stb. Kinek mit kíván szeme szája)
Ki vajazott lisztezett formába töltjük.
170°-on 30 percig sütjük.
Gázos sütőben amíg a belseje nem ragad hozzá a villához (néha meg szurkáljuk)
Ezek után bármivel lehet még izésíteni.
Sajnos képem nincs már róla mert sokan voltak körülöttem de én a hosszúkásat lekvárral töltöttem (félbe vágás után) a kerekdedet ananásszal izésítettem.
Tetejükre csoki reszelék került de lehet bármit rakni.
Jó étvágyat! Könnyű gyors és nagyon finom! (^-^)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése