2012. június 10., vasárnap

Stefánia-torta

M kérte alkossak valami finomat és bedobott egy receptet. Érdekes, de két külön receptből dolgoztam, ami netről talált. Az egyikben a cukrot felejtették el a másikban a pontos leírást így most képes illusztrációval közzé teszek egyet ahogy én csináltam! Persze ezt nem muszáj úgy csinálni lehet jobbat szebbet okosabbat keresni (^_^) Mi csak szeressük a hasunk.

Hozzávalók:
-60-65 dkg liszt
-50 dkg margarin
-2 tojás
-40 dkg cukor
-1 csomag sütő por
-1 csomag vanília cukor
-1 liter tej + kb. 1 dl tej
-6 dkg keserű kakaópor + a szóráshoz

Elkészítés:

Tésztához:
-50dkg liszt
-25dkg margarin (sütő, esetileg ráma)
-2db tojás
-10dkg cukor
-1csomag sütőpor
-némi tej (hogy könnyen nyújtható-gyúrható tésztát kapjunk)

Az 50 dkg lisztet a csomag sütő port össze keverjük bele morzsoljuk a 25 dkg margarint.


Két tojás sárgáját is hozzá adjuk

A fehérjét habosra keverjük és hozzá adjuk a masszához
 

Majd annyi tejet hogy könnyen nyújtható-gyúrható tésztát kapjunk
 

6 részre osztjuk és kör alakúra sodorjuk (torta forma méretűre, torta forma körbe vágásával lehetséges elérni a formát)



Tepsi fenekére helyezve pár percre előmelegített sütőbe pár perc alatt világos színűre sütjük.

Krém:
-1 liter tej
-10-15 dkg liszt
-6 dkg kakaó por (keserű kakaó)
-30 dkg cukor
-25 dkg margarin (sütő, esetileg margarin)
-1 csomag vaníliás cukor

A 10-15dkg lisztet a 6dkg kakaóport az 1 liter tejjel csomómentesre el keverjük.


Lassu tűzön csomómentesre és sűrűre főzzük folyamatos kevergetés mellet.
Ablakpárkányba kehülésig néha meg kevergetjük.

A 25dkg margarint 30 dkg cukorral habosra keverjük

Ha kihűlt a kakaó massza össze keverjük a habos margarinnal.
A krémet a kihűlt lapok közé töltjük és a tetejére illetve az oldalára is kenünk belőle.
A tetejére vastagon keserű kakaó port szórunk.
Igazán másnap az igazán finom mert addigra össze érnek az ízek.

Jó étvágyat kívánok hozzá! :)

Oh és itt a szülinapi kivitel (^_^)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése