Krumplis nudli:
Vételezz krumplit, pucold meg, majd apró kockákra vágva tedd oda főni sós vízben.
Ezek után ha puhára főtt zárd el hagyd egy kicsit hűlni, végül tegyél hozzá 1 vagy 2 tojást és (mint itthon kiderült rétes)lisztet. annyi liszt amiről tészta könnyen de azért egyben maradva hurkákká gyúrható.
Lisztes deszkán olyan ujjnyi vastag és fél ujjnyi hosszú kis hurkákat sodorgatsz belőle.
Vizet fel forralsz és bele dobálod a hurkácskákat.
Mikor fel jön a víz felszínére akkor jó. átemeled a másik lábosba ahol:
Zsíron zsemlemorzsát pirongattál (de már el van zárva alatta a gáz).
Ott megforgatod a lábosba a zsemlemorzsában és miután így felöltöztetted kirakod tányérba edénybe amibe tetszik.
Porcukorral és lekvárral fogyasztva nagyon finom!
Ezek után ha puhára főtt zárd el hagyd egy kicsit hűlni, végül tegyél hozzá 1 vagy 2 tojást és (mint itthon kiderült rétes)lisztet. annyi liszt amiről tészta könnyen de azért egyben maradva hurkákká gyúrható.
Lisztes deszkán olyan ujjnyi vastag és fél ujjnyi hosszú kis hurkákat sodorgatsz belőle.
Vizet fel forralsz és bele dobálod a hurkácskákat.
Mikor fel jön a víz felszínére akkor jó. átemeled a másik lábosba ahol:
Zsíron zsemlemorzsát pirongattál (de már el van zárva alatta a gáz).
Ott megforgatod a lábosba a zsemlemorzsában és miután így felöltöztetted kirakod tányérba edénybe amibe tetszik.
Porcukorral és lekvárral fogyasztva nagyon finom!
Ez a recept kétségbe esésemben találtam meg... Megromlott otthon a túró (vagyis a túró nem csak a lejárati szavatosságán léptünk túl)
Krémtúrós gyümölcsszelet
34 dkg liszt
30 dkg vaj vagy margarin
20 dkg cukor
Ezeket összegyúrni.
A felét a tepsibe nyomkodjuk a másik felét pedig hidegre tesszük.
A tésztára kimagozott meggyet vagy őszibarackot szórunk.
Erre tesszük a krémtúrót ami a következőből áll:
14 dkg vajat 12 dkg cukorral és 2 tojással habosra keverünk, ebbe teszünk 50 dkg túrót 1 tk. citrom levét és fél citrom héját valamint 1 vaníliás desszertkrémport. (nem tudtam mi az ezért vanília cukrot raktam bele)
Ezt rákenjük a gyümölcsös tésztára, majd a maradék tésztát rámorzsoljuk a tetejére.
200 C-on 50 percig sütjük.
34 dkg liszt
30 dkg vaj vagy margarin
20 dkg cukor
Ezeket összegyúrni.
A felét a tepsibe nyomkodjuk a másik felét pedig hidegre tesszük.
A tésztára kimagozott meggyet vagy őszibarackot szórunk.
Erre tesszük a krémtúrót ami a következőből áll:
14 dkg vajat 12 dkg cukorral és 2 tojással habosra keverünk, ebbe teszünk 50 dkg túrót 1 tk. citrom levét és fél citrom héját valamint 1 vaníliás desszertkrémport. (nem tudtam mi az ezért vanília cukrot raktam bele)
Ezt rákenjük a gyümölcsös tésztára, majd a maradék tésztát rámorzsoljuk a tetejére.
200 C-on 50 percig sütjük.
És mindkettő elkészült, egész ehetőnek lett ítélve... Szóval jó volt :) Ajánlani tudom csak mindkettőt mert egész finom :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése