2012. április 7., szombat

Kedvenc szelet

Közeleg a húsvét így az az érzésem támadt hogy most fel rakok egy receptet... Íme: Kedvenc szelet:
Hozzávalók:


A márka mindegy mindenkinek mi a szíve joga...

tészta:
- 40dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 12dkg zsír (bár olaj is lehet mégis a zsírt ajánlom!)
- 12dkg cukor (por vagy kristály a finomabbik őrlésűből)
- 1egész tojás
- körülbelül 1dl tejföl

Krém:
 - 20dkg vaj
 - 25dkg cukor

 - besamel:
    - 1/2 liter tej
    - 2 evőkanál cukor
    - 4púpos evőkanál liszt

-2 kanál kakaó (keserű, cica)
-vanília cukor
-Rum (sütő)

Kakaós máz:
- 1dl feketekávé
- 2 evőkanál kakaó (keserű, cica)
- 2 evőkanál cukor
- 8dkg margarin

Elkészítés (képekkel):

a 40dkg lisztet a fél csomag sütőporral összekeverjük



hozzáadjuk a 12dkg zsírt, 12dkg cukrot, 1 egész tojást, és annyi tejfölt hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.















3napot sütünk belőle 170°C

Ha kihűlt krémmel hűtjük.

Krém:
20dkg vajat 25dkg cukorral habosra keverünk:


1/2l tejből 2 evőkanál cukorral és 4 púpos evőkanál lisztet sűrű krémet füzünk ez a besamel.






Majd hideg víz fűlött (ablakpárkányon) kisülésig kevergetjük.

Mikor kihűlt a vajas krémmel összekeverjük és két részre osztjuk.



Az egyikbe kakaót

A másikba rumot vanília cukrot teszünk.

Töltési sorrend:
Az első lapra kakaós krémet terítjük szét


Rárakjuk a következő lapot és arra jön a vaníliás rumos krém végül a harmadik lap.




Most pedig következik a máz:

1dl fekete kávét 2 evőkanál cukorral, 2 evőkanál kakaóval és 8dkg margarinnal

sűrűre főzzük és bevonjuk.



A végeredmény szemet gyönyörködtető és finom is... Jó étvágyat a kedvenc szelethez!




Kedves háziasszonyok vigyázat! ha valaki eszik belőle az majd követelni fogja... hosszú az elkészítés és kicsit macerás de megéri mert nagyon finom... csak sajnos nagyon gyorsan el fogy...

Üdvözöl mindenki Doku no Améja!

Ui.: remélem sikerül finomra... én nagyon szeretem. XD

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése